banner web

Dobrodošli na Dan profesionalne orijentacije!

naslovna lat
naslovna cir
naslovna eng

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Britanskim savjetom, počinje program certificiranog testiranja znanja engleskog jezika. Testiranje se vrši kroz program Aptis, koji je priznat u Evropi i šire, te se koristi kao valjana potvrda znanja engleskog jezika za međunarodne programe razmjene  (Erasmus+ itd.). Prije prijave, sve detalje o potrebnom nivou znanja engleskog jezika ali i vrsti testa je potrebno provjeriti sa  fakultetom  na koji se planirate prijaviti. Ovaj certifikat se može koristiti i kao potvrda o generalnom poznavanju engleskog jezika, a rezultati testa se iskazuju kroz Zajednički evropski referentni okvir za jezike (CEFR).

Testiranje se obavlja u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Franje Račkog 1. Testiranje zajednički vode Filozofski fakultet i Britanski savjet, te zajednički izdaju certifikate. Cijena testa/certifikata je 150 KM za građanstvo, dok studenti UNSA mogu ostvariti popust na navedenu cijenu uz predočenje indeksa.

Ispiti će se održati 21. 4. 2018. u 14:00 sati, Filozofski fakultet, sobe 228 i 229.

Prijave se primaju do 14. 4. 2018.

 

Za prijavu je potrebno izvršiti uplatu na račun broj:

1401011110000521 (Sberbank BH, d.d. Sarajevo)

Primalac: Filozofski fakultet, Franje Račkog 1, 71000 Sarajevo

Sa naznakom: Za APTIS test

Da bi pristupili ispitu, svi prijavljeni kandidati moraju sa sobom donijeti ličnu ispravu s fotografijom (lična karta ili pasoš), studenti moraju predočiti indeks.

Detaljnije o programu APTIS na sajtu Britanskog savjeta (https://www.britishcouncil.ba/ispiti/aptis).

Za detaljnije informacije o programu certificiranog testiranja znanja engleskog jezika obratite se Centru za jezike Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

KURS JAPANSKOG JEZIKA

AkademskiKalendar 2017 2018

Akademski kalendar za

2017/2018. godinu

Mogućnost finansiranja dodiplomskog     (I ciklus), master (II ciklus), te doktorskog (III ciklus) studija putem kreditiranja kod Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina.

Više informacija dostupno je putem telefona: 033 287 674 i 033 287 442.

eLADE Centro Acreditado