POSEBNE NAPOMENE:

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Studenti koji su već koristili stipendiju, a imaju pravo da se prijave opet, pored standardne dokumentacije moraju dostaviti dokaz o priznavanju ostvarenih rezultata iz prethodne mobilnosti.

Akademsko i administrativno osoblje nema ograničenje u korištenju mobilnosti, međutim prednost se daje osoblju koje dosad nije koristilo Erasmus+ mobilnost. Preporučuju se dvije mobilnosti u toku akademske godine za osoblje.

UNIVERZITET U SARAJEVU

FILOZOFSKI FAKULTET

Broj: 03-13/56

Sarajevo, 31. 03. 2021. godine

JAVNI POZIV

U okviru ERASMUS+ programa (kreditna mobilnost) raspisan je Javni poziv za studente i akademsko osoblje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za boravak na:

Technische Universität Dresden, Njemačka

u zimskom semestru 2021/2022. akademske godine

 

STUDIJSKE OBLASTI:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu Würzburg, moguće su mobilnosti iz područje: filologija.

 

KO SE MOŽE PRIJAVITI:

  • studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta i
  • akademsko osoblje Filozofskog fakulteta za mobilnost u svrhu predavanja

(5 radnih dana, 8 sati)

 

IZNOS STIPENDIJE:

Studenti:

Akademsko osoblje:

mjesečna stipendija u iznosu do 850,00 EUR

dnevnica od 140,00 EUR

putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR

putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR

viza, dozvola za boravak, osiguranje i troškovi prijevoda nisu obuhvaćeni ovom stipendijom

 

DOKUMENTACIJA ZA SELEKCIJU KANDIDATA (STUDENTI):

Studenti zaineresovani za prijavu na Javni poziv dužni su dostaviti MOTIVACIONO PISMO (sa tačno naznačenim informacijama: studij, godina studija, prosjek ocjena, motiv za prijavu na mobilnost) akademskom koordinatoru, prof. dr. Vedadu Smailagiću na mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., do 20. 04. 2021. godine.

 

***Po završetku procesa (inicijalne) selekcije kandidata za nominaciju, svi odabrani kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 

 

DOKUMENTACIJA ZA PRIJAVU STUDENATA:

  1. Izjava kandidata o mobilnosti (popuniti elektronski, potpisati i poslati u scan verziji)
  2. Prijavni formular FF UNSA (popuniti elektronski, potpisati i poslati u scan verziji)
  3. Scan pasoša
  4. Uvjerenje o prepisu ocjena (i prijevod na njemački ili engleski jezik)
  5. CV (isključivo format Europass na njemačkom ili engleskom jeziku)
  6. Motivacijsko pismo (na njemačkom jeziku)
  7. Nominacijsko pismo (popuniti elektronski i poslati u word verziji)
  8. Erasmus+ ugovor o učenju (Learning Agreement)

(***OBAVEZNO PROČITATI NAPOMENE)

 

DOKUMENTACIJA ZA PRIJAVU AKADEMSKOG OSOBLJA:

  1. Pozivno pismo/Invitation Letter
  2. Scan pasoša
  3. Izjava kandidata o mobilnosti (popuniti elektronski, potpisati i poslati u scan verziji)
  4. Nominacijsko pismo (popuniti elektronski i poslati u word verziji)
  5. Erasmus+ ugovor o mobilnosti(Mobility Agrement for Teaching)

 

ROK ZA PRIJAVU:

Konkurs je objavljen 31. 03. 2021. godine, a krajnji rok ra prijavu je 27. 04. 2021. godine.

 

Po završetku procesa selekcije, svi odabrani kandidati dužni su dostaviti kompletnu dokumentaciju Službi za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo Filozofskog fakulteta putem maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 27. 04. 2021. godine.

 

NAPOMENE:

  • Tokom sačinjavana Erasmus+ ugovora o učenju, ispunjava se samo dio “Before the mobility”. Osim osnovnih informacija o studentu, potrebno je:
  • U tabelu A (study programme at the receiving institution) unesite predmete koje planirate slušati na partnerskom Univerzitetu (za listu predmeta pogledati u web stranicu partnerskog Univerziteta ili kontaktirajte akademskog koordinatora na FF UNSA).
  • U tabelu B (recognition at the sending institution) unosite ekvivalentne predmete sa matičnog Odsjeka (odnosno one za koje očekujete da će vam biti priznati). Birate predmete koji su 50% i više jednaki odnosno podudarni sa predmetima koje u istom semestru imate na FF UNSA. Obavezne konsultacije sa predmetnim profesorima i koordinatorom na matičnom Odsjeku i šefom Odsjeka.
  • Ugovor o učenju (u dijelu Responsible person at the Sending Institution) potpisuje Prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu akademsku saradnju FF UNSA uz prethodne konsultacije i saglasnost akademskog koordinatora na Odsjeku i šefa Odsjeka.
  • mobilnost se odnosi na zimski semestar 2021/2022. godine;
  • poštujte zadate rokove dostavljanja dokumentacije;
  • samo kompletna dokumentacija će biti razmatrana (naknadno dostavljanje dokumenata se neće uzimati u obzir);
  • prilikom prijave, odnosno slanja emaila sa dokumentima, potrebno je u tekstu emaila navesti za koji univerzitet se odnosi prijava i sve dokumente priložiti zajedno, a ne u dijelovima: 1 email – 1 prijava;
  • radi lakšeg definisanja dokumenata, obavezno stavite naslove dokumenata u skladu sa sadržajem (npr. ime.prezime.nazivdokumenta.pdf). Na ovaj način lakše se definiše šta ste dostavili, te je preglednije prilikom evaluacije.

 

 

KORISNI LINKOVI:

 

PRILOZI:

      

PRODEKAN  ZA

NAUČNOISTRAŽIVAČKI RAD  I

MEĐUNARODNU AKADEMSKU SARADNJU

Doc. dr. Amir Duranović

Erasmus+ sporazumi i CEEPUS mreže UNSA-FF