Poštovani voditelji odsjeka,

U okviru programa ERASMUS+ programa (kreditna mobilnost) raspisali smo danas konkurs za studente i nastavno osoblje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za boravak na UNIVERZITETU ADAM MICKIEWICZ U POZNANJU, Poznanj, Poljska, u ljetnom semestru 2018/2019. akademske godine.

Molimo Vas da ukoliko Vam se jave zainteresovani  studenti za prijavu za ljetni semestar prema ovom konkursu, da im pomognete i savjetujete u odabiru predmeta koje bi eventualno slušali na partnerskom univerzitetu. Na žalost, često studenti samostalno odabiru predmete, te po njihovom povratku sa mobilnosti kada se obrate svom matičnom odsjeku sa molbom za priznavanje ECTS-a na osnovu prepisa ocjena sa stranih fakulteta, odgovorni nastavnici i uz najbolju volju nemaju puno prostora da im priznaju položene predmete.

Ujedno, ovaj konkurs se odnosi i na nastavno osoblje, gdje je na raspolaganju 1 mjesto u svrhu predavanja u narednom, ljetnom semestru u okviru  Fakulteta za poljsku i klasičnu filologiju i Instituta za slavističku filologiju, odnosno pripadajućih područja u okviru ovih institucija.

Prilozi: