Dobrodošli na zvanične stranice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Mobilnost studenata

 
 
 

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Bolonji sa zadovoljstvom vam predstavljaju POZIV ZA APLIKACIJE za upis 17. generacije Evropskog regionalnog master programa Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi (ERMA).

ERMA je zajednička inicijativa Univerziteta u Sarajevu, Centra za interdisciplinarne studije (CIS) i Univerziteta u Bolonji, Instituta za Centralnu-Istočnu i Balkansku Evropu (IECOB). Program je sufinansiran od strane Evropske Unije preko Evropskog inter-univerzitetskog centra za ljudska prava i demokratizacij (EIUC) i Ministarstva vanskijh poslova Italije preko Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Više informacija možete naći u prilogu i na našoj web stranici www.erma-programme.eu.

Poziv za aplikacije

Međunarodni naučni skup u organizaciji Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija BATHINVS u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Muzejom Sarajeva.

Naučni skup održat će se u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 20. i 21. oktobra 2017. godine. Sadržaj skupa pratit će muzejska izložba posvećena liku i djelu prof.dr. Esada Pašalića. Spomenuta izložba će biti postavljena u Muzeju Sarajeva (depandans Brusa bezistan). Prijavljeni radovi za naučni skup trebaju obrađivati probleme unutar područja kojima se direktno ili indirektno bavio prof.dr. Esad Pašalić. Sažetak rada je potrebno poslati na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 1. 9. 2017. godine. Obavezni formular kao i ostale informacije o programu skupa i kriterijima za učešće zainteresovani stučnjaci iz oblasti prahistorijske i antičke arheologije, antičke historije, rimskog prava i klasične  filologije mogu pronaći na zvaničnoj web stranici Udruženja BATHINVS http://bathinvs.com/

Pozivnica

Organizacioni odbor

Träume von Geburt und Tod. Traumdarstellungen körperlicher Grenzerfahrungen in Literatur, bildender Kunst, Theater, Musik und Film.

INTERNATIONALE TAGUNG DES GRADUIERTENKOLLEGS »EUROPÄISCHE TRAUMKULTUREN«

21.-23. MÄRZ 2018, UNIVERSITÄT DES SAARLANDES, SAARBRÜCKEN

Den ausführlichen Call finden Sie in deutscher, englischer und französischer Sprache als PDF im Anhang und unter folgendem Link:

http://traumkulturen.de/veranstaltungen/konferenzen-co.html

Call for Papers

Theme: LEARNING TO BE HUMAN

This is from the 24th World Congress of Philosophy Secretariat.

I'm very pleased to attanching the First Circulars of the 24th World Congress of Philosophy here (English version and French version) , which includes the theme, the information of the plenary sessions, symposia,sections for contributed papers and the registration of the Congress.  Your participation is very important for the success of the Congress. Welcome!

You can also learn the information of the 24th World Congress of Philosophy through the website: http://wcp2018.pku.edu.cn/yw/index.htm

The First Circular of the WCP 2018 - English

The First Circular of the WCP 2018 - French