Univerzitet Alpen Adria iz Klagenfurta nudi dvije stipendije za 2018/2019. akademsku godinu za studente/studentice sa Univerziteta u Sarajevu, posebno za studente komparatistike (germanistike, anglistike, romanistike) i filozofije, ali i slavistike.

Potrebna dokumentacija:

  1. Motivaciono pismo
  2. Pismo preporuke
  3. Prepis ocjena

Rok za prijavu je 30.5.2018. godine i potrebno je poslati dokumentaciju na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Fact Sheet

Opširnije: Universität Klagenfurt | Stipendije...

U junu 2014. je Univerzitet u Sarajevu primljen u članstvo globalne organizacije Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF), osobitim zalaganjem Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Prilikom nedavne posjete Univerzitetu u Sarajevu, u susretu sa profesorima i studentima kojim je predsjedavao prorektor prof. dr. Ugo Vlaisavljević, gospodin Fabien Flori, direktor Regionalnog ureda AUF-a za Centralnu i Istočnu Europu izložio je razne mogućnosti koje Agencija nudi kako frankofonim studentima, tako i istraživačima u svim domenima i naučnim poljima.

Jedan od glavnih ciljeva AUF-a je promocija francuskog jezika kao jezika nauke, kao i promocija naučno-istraživačke saradnje između frankofonih univerziteta i pojedinaca. U tom smislu, Agencija podupire istraživače putem finansiranja slijedećih aktivnosti:

Opširnije: Univerzitetska agencija za...