U ponedjeljak, 23. decembra 2019. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu upriličeno je potpisivanje sporazuma o saradnji između Filozofskog fakulteta i Konfučijevog instituta. Predmet sporazuma je pomoć u realizaciji nastavnog procesa na Filozofskom fakultetu za nove programske sadržaje, prije svega, izvođenje nastave za izborni predmet Kineski jezik. Ovim sporazumom omogućeno je nesmetano realiziranje nastavnih planova i programa, a predmet razgovora bili su i novi putevi  saradnje između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i partnerskog Northwest Normal Univerziteta (NWNU) iz grada Lanzhou, NR Kina.

Sastanku i potpisivanju Sporazuma prisustvovali su doc. dr. Amir Duranović, prodekan za naučno-istraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo Filozofskog fakulteta, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prorektorica za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, doc. dr. Selma Đuliman, koordinator programa za uvođenje predmeta Kineski jezik na Filozofskom fakultetu, prof. dr. Tian Shu, prorektor Northwestern Normal Univerziteta, Sun Mei, zamjenik direktora Ureda za međunarodnu saradnju NWNU, prof. dr. Quan Xiaohui, savjetnik za međunarodnu saradnju NWNU, prof. dr. La Weixin, direktor Konfučijevog instituta u Sarajevu sa saradnicima.

Potpisivanje Sporazuma nastavak je uspješne saradnje koju Filozofski fakultet ima sa Konfučijevim institutom, a predviđenim programskim aktivnostima za naredni period omogućit će se programi razmjene nastavnog osoblja, studentske stipendije za boravak u Kini, zajedničko kreiranje i realiziranje naučno-istraživačkih projekata u oblastima koje se izučavaju na Filozofskom fakultetu i Univerzitetu u Sarajevu.

Klikom na sliku otvarate galeriju