Dobrodošli na zvanične stranice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Odsjek za anglistiku

Društvo anglista u Bosni i Hercegovini

 

PROFESIONALNI RAZVOJ NASTAVNIKA: UPOTREBA EVROPSKOG PORTFOLIJA U EDUKACIJI NASTAVNIKA STRANIH JEZIKA

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je 13. i 14. oktobra 2017. održan dvodnevni simpozij na kojem su nastavnici engleskog jezika i studenti nastavničkih programa odsjeka za engleski jezik iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Banja Luke, Tuzle i Zenice imali priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima Evropskog portfolija za nastavnike stranih jezika, i da kroz razmjenu znanja i iskustava uče od vrhunskih stručnjaka i profesora iz Evrope. Ovaj projekat je dio trogodišnjeg programa „Jezici u srcu učenja“ (2016-2019) Vijeća Evrope i Centra za moderne jezike iz Graza, a koji je predložilo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, na zahtjev i prijedlog Društva anglista u Bosni i Hercegovini. Voditelji edukacije bili su eminentni stručnjaci sa evropskih univerziteta, među kojima je i profesor David Newby, koji je jedan od autora Portfolija za nastavnike stranih jezika, kao i stručnjaci iz BiH.

Opširnije: Profesionalni razvoj nastavnika: Upotreba Evropskog portfolija u edukaciji nastavnika stranih jezika

 

 

 

 

POEZIJA ENGLESKOG PREDROMANTIZMA, POSTKOLONIJALNA PROZA NA FILMU, BRITANSKE SUPKULTURE

Obavještavaju se studenti koji pohađaju gore pobrojane predmete da docent Bajraktarević u periodu 16-18.10.2017. neće držati nastavu i kabinetske konsultacije.

O terminima nadoknade studenti će biti nakandno obaviješteni, a docenta mogu kontaktirati na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Odsjek za anglistiku

PREDMET: Engleska renesansna književnost

Obavještavaju se vanredni studenti da će se uvodna sesija održati u subotu 14.10.2017. od 14:00 do 15:00 sati u sali 257.

Materijali i silabus za ovaj predmet dostupni su u kopirnici Fakulteta, a o načinu rada s vanrednim studentima će više biti rečeno na uvodnoj sesiji.

Iz Odsjeka