Dobrodošli na zvanične stranice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Odsjek za slavenske jezike i književnosti

Povodom početka nastave u ljetnom semestru studijske 2016./2017. godine, na češkom lektoratu Odsjeka za slavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak, 23. 2. 2017. godine, upriličena je posjeta ambasadora Republike Češke u BiH, gosp. Jakuba Skalníka i koordinatorice Odjela za razvojnu saradnju pri Ambasadi Republike Češke u BiH, g-đe Anese Terza Vuković.

Goste iz Amabasade dočekali su prodekanesa za naučnoistraživački rad i međunarodnu akademsku saradnju doc. dr. Ksenija Kondali, šefica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti doc. dr. Adijata Ibrišimović-Šabić i lektorica za češki jezik Jana Skoumalová, MA.

Opširnije: Posjeta Njegove Ekselencije Ambasadora Republike Češke u Bosni i Hercegovini Odsjeku za slavenske...

U četvrtak, 16. 2. 2017. godine, u okviru projekta Lektorata za slovenački jezik i lektora, mr. Pavela Ocepeka, na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upriličeno je predavanje na temu: Pesnice o pesnicah ali sodobna slovenska poezija, kot jo pišejo ženske, koje je održala slovenačka pjesnikinja Barbara Korun.

Opširnije: Održano predavanje slovenačke pjesnikinje Barbare Korun