Dobrodošli na zvanične stranice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Povodom početka nastave u ljetnom semestru studijske 2016./2017. godine, na češkom lektoratu Odsjeka za slavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak, 23. 2. 2017. godine, upriličena je posjeta ambasadora Republike Češke u BiH, gosp. Jakuba Skalníka i koordinatorice Odjela za razvojnu saradnju pri Ambasadi Republike Češke u BiH, g-đe Anese Terza Vuković.

Goste iz Amabasade dočekali su prodekanesa za naučnoistraživački rad i međunarodnu akademsku saradnju doc. dr. Ksenija Kondali, šefica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti doc. dr. Adijata Ibrišimović-Šabić i lektorica za češki jezik Jana Skoumalová, MA.

Gosti iz Ambasade i predstavnici Filozofskog fakulteta razgovarali su o saradnji Filozofskog fakulteta i Ambasade, o radu lektorata za češki jezik te o mogućnostima međunarodne razmjenena studenata iz Bosne i Hercegovine i Republike Češke.

Aambasador Republike Češke u BiH, gosp. Jakub Skalník pozdravio je i obratio se polaznicima nastave Češkog jezika i kulture. Ovom prilikom konzulica Odjela za razvojnu saradnju pri Ambasadi Republike Češke u BiH, g-đa Anesa Terza Vukovićupoznala je prisutne sa mogućnostima studiranja u Republici Češkoj i stipendijama koje nudi Vlada Republike Češke.

Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti lektorici za češki jezik, g-đici Jani Skoumalovoj, ili posjetiti stranicu www.mzv.cz/sarajevo.

Iz Odsjeka