POSEBNE NAPOMENE:

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Studenti koji su već koristili stipendiju, a imaju pravo da se prijave opet, pored standardne dokumentacije moraju dostaviti dokaz o priznavanju ostvarenih rezultata iz prethodne mobilnosti.

Akademsko i administrativno osoblje nema ograničenje u korištenju mobilnosti, međutim prednost se daje osoblju koje dosad nije koristilo Erasmus+ mobilnost. Preporučuju se dvije mobilnosti u toku akademske godine za osoblje.

Poštovani studenti i studentice,

Obavještamo vas da će konkursi za prijave na ERASMUS+ mobilnosti na njemačkim univerzitetima: Julius-Maximilians Würzburg, Martin-Luther Halle - Wittenberg i TU Dresden biti objavljeni u junu ili julu 2022. godine, nakon što od koordinatora pomenutih univerziteta dobijemo informacije o mogućnostima i načinima stipendiranja.

Kako bismo što bolje koordinirali odluku o dodjeli stipendija, mole se svi zainteresirani studenti i studentice, koji imaju namjeru prijaviti se na mobilnost na jedan od pomenutih univerziteta, da se jave prof. dr. Vedadu Smailagiću putem maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

U mailu je potrebno navesti osnovne informacije o studiju na FF UNSA (odsjek, smjer, godina i ciklus studija) i minimalno dva navedena univerziteta na koje se želite prijaviti.

Nakon što dobijemo dozvolu za objavu službenog konkursa za stipendije uslijedit će i službene prijave sa potrebnim dokumentima.

Programi mobilnosti