Promocija projekta

„Najstarija baština Sarajeva: naučnoistraživački rad u svrhu razvoja turizma“ i publikacije Sve što trebate znati o najstarijoj baštini Sarajeva/Everything You Need to Know About the Oldest Heritage of Sarajevo

Centar za historijska istraživanja (CeHIS) Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizovao je u srijedu, 9. 6. 2021. godine javno predstavljanje projekta „Najstarija baština Sarajeva: naučnoistraživački rad u svrhu razvoja turizma“ i publikacije, vodiča za turiste, pod nazivom Sve što trebate znati o najstarijoj baštini Sarajeva/Everything You Need to Know About the Oldest Heritage of Sarajevo.

O projektu i rezultatima su govorili doc. dr. Amra Sačić Beća, voditeljica projekta, prof. dr. Adnan Kaljanac, naučni saradnik na projektu, prof. dr. Salmedin Mesihović, recenzent te doc. dr. Amir Duranović, u ime Centra za historijska istraživanja i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Klikom na sliku otvorite galeriju

Prisutnoj publici na Filozofskom fakultetu, kao i svima koji su promociju pratili putem Youtube kanala Filozofskog fakulteta obratili su se i Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo i Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Iskanuta je podrška realizaciji projekta i ostvarenim rezultatima kao i uvjerenje da će sličnih projekata biti u budućnosti. Posebno je istaknuto kako će promovirani Vodič za turiste biti vrijedan doprinos boljoj prezentaciji baštine u Sarajevu, odnosno, Bosni i Hercegovini.