U četvrtak, 23. septembra 2021. godine prof. dr. Amir Duranović, prodekan za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i doc. dr. Amra Šačić Beća posjetili su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo gdje ih je dočekao ministar Adnan Delić i Kenan Magoda, čelnik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Klikom na sliku otvarate galeriju

Tokom posjete razgovarano je o mogućnostima saradnje i realizacije projekata, a povod posjeti bilo je uručivanje dijela tiraža publikacije Sve što trebate znati o najstarijoj baštini Sarajeva/Everything You Need to Know About the Oldest Heritage of Sarajevo, koja je nasatala kao rezultat rada na naučnoistraživačkom projektu „Najstarija baština Sarajeva: naučnoistraživački rad u svrhu razvoja turizma“ čiji je voditelj bila doc. dr. Amra Šačić Beća, a koji je realiziran u okviru aktivnosti Centra za historijska istraživanja (CeHIS).

Tekst vodiča temelji se na višedecenijskim rezultatima rada istaknutih evropskih i bosanskohercegovačkih arheologa i klasičnih historičara, nastao je kao dio projektnih aktivnosti realiziranih na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i ima za cilj promovirati bosanskohercegovačko kulturno-historijsko naslijeđe.