Naučni skup Analiza diskursa i kritička analiza diskursa u Bosni i Hercegovini

27. i 28. 9. 2024.

 

Centar za bosanski, hrvatski i srpski jezik i Centar za strane jezike u okviru Centra za naučnoistraživački rad i stručne aktivnosti (NIRSA) Univerziteta u Sarajevu – Filozofskog fakulteta, u saradnji sa Društvom za unapređenje primijenjene lingvistike u Bosni i Hercegovini (SAALinBiH), organizira Naučni skup Analiza diskursa i kritička analiza diskursa u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 27. i 28. 9. 2024. godine na Univerzitetu u Sarajevu – Filozofskom fakultetu

(sala broj 8).

Nastavnice i nastavnici sa univerzitetâ/sveučilišta u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru raspravljat će o jeziku i njegovoj ulozi u društvenom kontekstu te će predstaviti svoja dosadašnja istraživanja u oblasti analize diskursa i kritičke analize diskursa, kao i podstaći daljnji razvoj i jačanje diskursnolingvističkih i kritičkodiskursnih istraživanja.

Plenarne govornice su akad. prof. dr. Marina Katnić-Bakaršić (UNSA) i prof. dr. Snežana Bilbija (UNSA). Drugog dana Skupa bit će održana i panel diskusija “Da li je analiza diskursa i kritička analiza diskursa primijenjenja lingvistika?” u kojoj učestvuju prof. dr. Ljerka Jeftić (УИС) i prof. dr. Merima Osmankadić (UNSA).

Više o naučnom skupu vidjeti na linku ispod.

 

Plakat

Program i Knjiga sažetaka