Poštovane/poštovani,

u vezi sa Javnim pozivom FMON-a u saradnji sa UNDP-om (R&D grantovi za projekte sa aplikativnom primjenom u privredi u FBiH), nakon konsultacija sa predstavnicima FMON-a i UNDP-a želimo vas informirati da članice Univerziteta u Sarajevu samostalno apliciraju na ovaj poziv uz obavezu dostavljanja osnovnih informacija o projektnim prijavama Službi za NIR Univerziteta, te uz napomene kako slijedi:

  1. Voditelji projekata popunjavaju prijave putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba; uz upload potpisane i ovjerene obavezne i prateće dokumentacije;
  2. Obavezna i prateća dokumentacija (pregled dat u dokumentu u prilogu):
    1. Obrazac za prijavu i izjave treba da budu na memorandumu članice, a dokumentaciju potpisuje dekan Fakulteta
    2. Rektorat Univerziteta u Sarajevu će obezbijediti pojedinu prateću dokumentaciju (rješenje o registraciji i poreznoj registracija i dokaz o nepostojanju neizmirenih poreskih obaveza) i dostaviti je u elektronskoj formi svim članicama/aplikantima po njenom pribavljanju;
  3. Zbirnu listu prijavljenih projekata Univerzitet je u obavezi dostaviti FMON-u i UNDP-u, te je s tim u vezi potrebno da prodekani ili voditelji projekata dostave osnovne informacije o projektnim prijavama popunjavanjem pregleda na ovom linku: Lista UNSA projekata JP FMON saradnja s privredom UNDP 2024.xlsxnajkasnije do 25. septembra 2024. godine, do 16:00 sati.
  4. U vezi sa tačkom 13 teksta Poziva – Sporazum može biti potpisan između članice univerziteta i partnera iz privrede;
  5. U vezi sa potvrdom o uspješno realiziranom projektu koji je finansiran ranije, voditelji se obraćaju direktno Ministarstvu.

Informaciu o pozivu možete pogledati na linku 2. Javni poziv.

Centar NIRSA je na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije.