Prof. dr. Sanjin Kodrić, redovni profesor bošnjačke i bosanskohercegovačke književnosti i teorije književnosti na Odsjeku za književnosti naroda Bosne i Hercegovine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dobitnik je medalje za međunarodnu saradnju “Together we build bridges”.

Medalju prof. dr. Sanjinu Kodriću 20. 9. 2024. godine uručio je ambasador Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini NJ. E. Roman Hlobeň na ceremoniji svečanog otvaranja ekskluzivne izložbe Istočno od Zapada, zapadno od Istoka: Rukopisna ostavština dr. Safvet-bega Bašagića (UNESCO-ova svjetska dokumentarna baština “Pamćenje svijeta”), koju su organizirali Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” i Ambasada Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini u saradnji s Univerzitetskom bibliotekom u Bratislavi i Muzejom Sarajeva.

Prof. dr. Sanjin Kodrić, između ostalog, predsjednik je Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, član Komisije za komparativno proučavanje slavenskih književnosti Međunarodnog komiteta slavista te gostujući profesor na više univerziteta u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Medalja_Kodric.png