U srijedu, 27. oktobra 2021. godine u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu (CIS UNSA), u čijim prostorijama djeluje i Konfučijev institut UNSA, upriličen je oproštajni susret sa direktorom prof. dr. La Weixinom. Nakon šest godina intenzivnog rada na uspostavljanju i realizaciji programa podučavanja kineskog jezika i kulture u Bosni i Hercegovini, profesor La odlazi na matični univerzitet u Kini s kojim Univerzitet u Sarajevu i Filozofski fakultet imaju sporazume o institucionalnoj saradnji i realizaciji programa izučavanja kineskog jezika i kulture.

Klikom na sliku otvarate galeriju

Uz direktora La Weixina, Miroslava Živanovića, osoblje Rektorata UNSA i CIS-a, oproštajnom susretu je u ime Filozofskog fakulteta prisustvovao prof. dr. Amir Duranović, prodekan za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo.

Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima međusobne saradnje, iskazana spremnost za nastavak i poboljšanje uvjeta za saradnju u budućnosti te uvjerenje da će profesor La Weixin, bez obzira na odlazak iz Sarajeva, nastaviti davati podršku saradnji sa srodnim institucijama iz NR Kine.