POSEBNE NAPOMENE:

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Studenti koji su već koristili stipendiju, a imaju pravo da se prijave opet, pored standardne dokumentacije moraju dostaviti dokaz o priznavanju ostvarenih rezultata iz prethodne mobilnosti.

Akademsko i administrativno osoblje nema ograničenje u korištenju mobilnosti, međutim prednost se daje osoblju koje dosad nije koristilo Erasmus+ mobilnost. Preporučuju se dvije mobilnosti u toku akademske godine za osoblje.

UNIVERZITET U SARAJEVU -

FILOZOFSKI FAKULTET

Broj: 03-13/53

Sarajevo, 12. 03. 2024. godine

 

KONKURS

U okviru programa ERASMUS+ (kreditna mobilnost) raspisan je konkurs za boravak na:

ADAM MICKIEWICZ UNIVERZITETU U POZNANU (AMU POZNAN), REPUBLIKA POLJSKA

u ljetnom semestru akademske 2023/2024. godine

 

Na osnovu potpisanog međuinstitucionalnog Erasmus+ sporazuma, odobrene projektne prijave i budžeta za međunarodnu razmjenu, a poštujući transparentnost i dosljednost procesa, objavljuje se poziv za mobilnost:

Država:                  Republika Poljska

Grad:                     Poznan

Institucija:             Adam Misciewicz Univerzitet u Poznanu (Adam Mickiewicz University in Poznań)

Erasmus kod:        PL POZNAN01

Vrsta mobilnosti:  TRENING MOBILNOST (za učešće u SEDMICI OBUKE/STAFF WEEK naziva: Professional Development for the International Staff

Više o sedmici obuke vidjeti na:   http://staffmobility.eu/staffweek/erasmus-staff-week-bip-professional     

 

Period realizacije

mobilnosti:            20. 05. 2024. - 24. 05. 2024. godine

                               (OBAVEZNO POGLEDATI PROGRAM STAFF WEEKA U PRILOGU KONKURSA)

 

Jezik treninga:       Engleski jezik

 

KO SE MOŽE PRIJAVITI:

  • akademsko i administrativno osoblje (uključeno u internacionalizaciju) UNSA FF

(3 mjesta, 5 radnih dana).

 

ROK ZA PRIJAVU:

Krajnji rok ra prijavu je 18. 03. 2024. godine do 10:00 časova. Prijavljujete se isključivo Službi za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo (Služba NIR/MAS) Filozofskog fakulteta na mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Po zatvaranju konkursa, 18. 03. 2024. godine, Služba NIR/MAS će obraditi prispjelu dokumentaciju i poslati nominacije partnerskom Univerzitetu. Svi kandidati kojima prijava bude odobrena, o čemu će biti informisani mailom, dužni su se samostalno, a najkasnije do 20. 03. 2024. godine, registrovati na online platformu partnerskog Univerziteta putem linka:  https://forms.gle/L7PEn8FZBuSy44Ee8

 


 

  1. Kompletan tekst Konkursa (.pdf)
  2. Programme Staff Week Training AMU (.pdf)
  3. Nominacijsko pismo (.docx)

Erasmus+ sporazumi i CEEPUS mreže UNSA-FF