Svečanom dodjelom nagrada zatvoren je 34. međunarodni sarajevski sajam knjiga i učila na kojem je učestvovalo više od 120 izdavača iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire.
Na zatvaranju Sajma dodijeljene su sajamske nagrade u 18 kategorija, a o kojima je odlučivao tročlani žiri. Dodijeljene su nagrade za uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, za najbolji izdavački poduhvat godine, za najbolju promociju djela na Sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje, za nauku, najbolji štand i multimedijalnu promociju knjige, kulture i umjetnosti, za najbolju bibliotekarku/bibliotekara, za izdanja novih medija, za časopise iz književnosti, filozofije, sociologije i drugih humanističkih i društvenih nauka, za očuvanje i valorizaciju književne baštine, za sistematsko objavljivanje svjetske književnosti, za objavljeno književno djelo u dijaspori, te za e-izdavaštvo i nove tehnologije.
U kategoriji najbolji udžbenik za visoko obrazovanje nagradu je dobilo djelo Perzijski jezik: početni nivo studije autora prof. dr. Hossein Hajarija i prof. dr. Munira Drkića. Knjiga je objavljena u suizdavaštvu Univerziteta u Sarajevu – Filozofskog fakulteta i renomiranog izdavača SAMT iz Teherana.
Munir Drkić vanredni je profesor za oblast iranistike (perzijski jezik) na Univerzitetu u Sarajevu – Filozofskom fakultetu.
Dosad je objavio pet autorskih knjiga. Knjiga Osnove perzijskog jezika: gramatika s vježbama (Sarajevo, 2021) je proglašena najboljim udžbenikom na 33. međunarodnom sajmu knjiga i učila Sarajevo. Dobitnik je Međunarodne nagrade „Farabi“ za knjigu Višejezičnost u Mesneviji Dželaluddina Rumija (Sarajevo, 2016) kao najboljeg istraživanja u oblasti iranskih i islamskih studija. Nagradu mu je uručio predsjednik IR Iran, Hasan Rouhani. Objavio je pet prijevoda s perzijskog na bosanski jezik i preveo četiri knjige s engleskog jezika. Autor je više od četrdeset naučnih članaka.
 
nagrada_Munir.jpg