UNIVERZITET U SARAJEVU - FILOZOFSKI FAKULTET

 

 

OBAVJEŠTENJE O DRUGOM UPISNOM ROKU  

NA DRUGOM  CIKLUSU STUDIJA 

(za kandidate koji nisu stigli aplicirati do 25.9.2024. godine)

 

U SKLADU S ČLANOM 1. STAV 6. KONKURSA ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU STUDIJA NA UNIVERZITETU U SARAJEVU U AKADEMSKOJ 2024/2025. GODINI, OBAVJEŠTAVAMO KANDIDATE KOJI SU ZAINTERESOVANI ZA UPIS NA DRUGI CIKLUS STUDIJA DA SE MOGU PRIJAVITI NA II UPISNI ROK. MOLBE ZA UPIS PODNOSE SE PUTEM STUDENTSKE SLUŽBE FAKULTETA.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

 

  • Prijavni obrazac koji se preuzima na stranici Fakulteta
  • Diploma ili uvjerenje o okončanju prethodnog studija (ovjerena fotokopija)
  • Dodatak diplomi ili uvjerenje o položenim ispitima (ovjerena fotokopija)
  • Rješenje o nostrifikaciji diplome, ukoliko je studij završen izvan Bosne i Hercegovine, odnosno potvrda kao dokaz da je priznavanje u toku (original ili ovjerena fotokopija)
  • Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena fotokopija)
  • Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena fotokopija)
  • Strani državljani: dokaz o poznavanju b/h/s jezika (original ili ovjerena fotokopija)

 

  • Dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima kao i dokumente relevantne za dokazivanje statusa pripadnosti kategoriji djece šehida i poginulih boraca, djece ratnih vojnih invalida, djece dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i djece bez oba roditelja (Kandidati koji pripadaju posebnim kategorijama iz Kantona Sarajevo, pored dokaza o pripadnosti posebnoj kategoriji dužni su predati i dokaz o prijavljenom prebivalištu u Kantonu Sarajevo - CIPS potvrda).

 

Napomena: Potrebno je izvršiti registraciju na aplikaciju za online upis na Univerzitet u Sarajevu (https://upisi.unsa.ba)

 

 

ROK ZA PODNOŠENJE MOLBI ZA UPIS JE:

8.10. (UTORAK), 9.10. (SRIJEDA) I  10.10. (ČETVRTAK) 2024. DO 9:00.

 

Napomena: Molimo Vas da poštujete navedeni termin i satnicu predaje molbi za upis, a sve u cilju pravovremenog razmatranja istih na sjednici Vijeća Fakulteta, koja je zakazana za 10.10.2024. godine u 10 sati.