JasminDzindoKatedra za italijanski jezik i književnost Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizovat će Međunarodni znanstveni skup iz italijanske književnosti 'La letteratura dalla guerra' (Ratna književnost) u čast prof. dr. Jasmina Džinde.

Skup je bio predviđen za 29. maj 2020. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. S obzirom na  situaciju usljed pandemije virusa COVID-19, organizatori su se odlučili organizirati online znanstveni skup  25. juna 2020. godine uz učešće studenata italijanskog jezika i književnosti Univerziteta u Milanu i Univerziteta u Perugi.

Akademik prof.dr. Francesco Bruni održat će uvodno izlaganje, a cijeli program znanstvenog skupa bit će realiziran putem ZOOM online platforme.

Služba za NIR i MAS

70 GODINA IZUČAVANJA ROMANSKIH KULTURA, JEZIKA I KNJŽEVNOSTI NA FF SARAJEVO

9–11. oktobra 2020, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

NAPOMENA: Imajući u vidu vanredno stanje izazvano pandemijom COVID 19, obavještavamo sve zainteresirane da se produžava rok za slanje sažetaka do 25.maja 2020, a rok za uplatu rane kotizacije do 01. septembra 2020.

Povodom 70. obljetnice Filozofskog fakulteta, Odsjek za romanistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu organizira međunarodni znastveni skup koji će se održati od 9. do 11. oktobra 2020. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ovim skupom želimo obilježiti dugogodišnju tradiciju izučavanja romanskih jezika i književnosti u Bosni i Hercegovini, koja se čak ni u najtežem periodu novije historije Bosne i Hercegovine nije prekidala. Cilj skupa je otvoriti nove i produbiti postojeće veze romanskog svijeta s ovim prostorima kroz suvremene pristupe izučavanju romanskih filologija.