Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 11. i 12. 10. 2019. godine održaće se 10. međunarodni kongres nastavnika i profesora njemačkog jezika Bosne i Hercegovine.

Jubilarni, 10. kongres nastavnika i profesora njemačkog jezika pod motom „Pluricentričnost u nastavi njemačkog kao stranog jezika“ organizuje Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) u saradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom Kantona Sarajevo i pod pokroviteljstvom Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Kongres će biti svečano otvoren u petak, 11. 10. 2019. godine s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje se očekuju istaknuti predavači sa univerziteta iz Evrope i regije, ambasadorice SR Njemačke i Republike Austrije, predstavnici mnogih njemačkih i austrijskih institucija u BiH te brojni drugi gosti.

Opširnije: Deseti međunarodni kongres...

Na Filozofskom fakultetu će se 3. i 4. oktobra održati konferencija pod naslovom «Nehemija «Hija» Hajon i izazovi sabetijanskog vođstva nakon 1676. godine».

Konferenciju zajednički organiziraju Centar Moshe David Gaon za jevrejsko-španske studije i Centar J. R. Elyacher za izučavanje sefardskog naslijeđa Univerziteta Ben-Gurion of the Negev, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu  i Jevrejska zajednica Bosne i Hercegovine.

Opširnije: Poziv na konferenciju pod naslovom...

11th AILA Europe Junior Researcher Meeting in Applied Linguistics / 11. Konferencija za mlade istraživače iz oblasti primijenjene lingvistike

Društvo za unapređenje primijenjene lingvistike u Bosni i Hercegovini / The Society for the Advancement of Applied Linguistics in Bosnia and Herzegovina (SAALinBiH) vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje 11. AILA Europe Junior Researcher Meeting in Applied Linguistics / 11. Konferenciju za mlade istrazivače iz oblasti primijenjene lingvistike koja će se održati na Filozofskom fakultetu i Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine od 26.-28. septembra 2019. godine u Sarajevu.

Opširnije: 11. Konferencija za mlade...