Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini obavještava da je otvoren poziv za dodjelu Fulbright stipendija u okviru “Fulbright Visiting Scholar” programa za akademsku 2021/2022. godinu, a krajnji rok za prijavu je 10. januar 2021. godine.

https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/postgraduate-exchange-programs/fulbright-visiting-scholar-program/?fbclid=IwAR0uHC_-Vl0e2SO0FFByu9rmLfE0cRWkG5sK20hHqUZnXUpajjQuaD7drgY

Odsjek za orijentalnu filologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu postao je član Međunarodnog udruženja odsjeka za arapski jezik i književnost.

Međunarodno udruženje odsjeka za arapski jezik i književnost sa sjedištem u Bejrutu (Liban) okuplja preko dvije stotine katedri i odsjeka članova iz cijelog svijeta. Aktivnosti udruženja usmjerene su na povezivanje i međusobnu saradnju odsjeka, razmjenu profesionalnog iskustva, podsticanje naučnih istraživanja, razvoj metoda podučavanja arapskog jezika, organiziranje kulturnih događaja i pokretanje edukativnih programa i projekata, održavanje međunarodnih seminara, radionica i konferencija, promociju proučavanja i učenja arapskog jezika i sl.

Više informacija o Udruženju možete pogledati na web stranici www.arabic-dep.org.