Odsjek za slavenske jezike i književnosti

Ambasador Ruske Federacije u BiH Nj. E. Petar Ivancov i Treći sekretar Ambasade Lilia Sabirova 28. 2. 2019. godine posjetili su Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu. S gostima su se sastali prof. dr. Muhamed Dželilović, dekan Fakulteta, doc. dr. Amela Ljevo-Ovčina, rukovoditeljica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti i Mirsada Hošić, stručni saradnik u Centru NIRSA.

 

U okviru saradnje sa Ruskom humanitarnom misijom (RHM) za Balkan i Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Odsjek za slavenske jezike i književnosti FFUNSA ugostio je 21. i 22. maja 2018. godine akademika Viktora Mihajloviča Šakleina, profesora Moskovskog univerziteta Družba narodov, jednog od vrhunskih stručnjaka za oblast lingvodidaktike, lingvokulturologije i metodike predavanja ruskog kao stranog jezika (RKI).

Povodom početka nove akademske godine i nastave na češkom lektoratu na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti upriličena je posjeta ambasadora Republike Češke u BiH, gosp. Jakuba Skalníka i konzulice i voditeljice Odjela za razvojnu saradnju pri Ambasadi Republike Češke u BIH g-đe Olge Zdrálkove.