Odsjek za slavenske jezike i književnosti

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 21. maja 2019. održat će se master-class ruskog jezika pod naslovom: «Современные технологии преподавания русского языка как иностранного во внеязыковой среде: теория, практика, актуальные тенденции».

Prijave za učešće se primaju do 17. 5. 2019. na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Napominjemo da je učešće u programu besplatno i da će svi prisutni dobiti certifikate.

Program master-classa

U petak, 26. 4. 2019., na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti dr. Ilia Tiapkov, doktor filoloških nauka i predstavnik Ruske humanitarne misije za Balkan, održao je na ruskom jeziku predavanje pod nazivom Srebrni vijek ruske književnosti.

Studenti su imali priliku upoznati se s povijesnim okvirom u kojem je nastao Srebrni vijek, a posebna pažnja dodijeljena je osnovnim književnim pravcima – simbolizmu, akmeizmu i futurizmu – i njihovim glavnim predstavnicima.

Iskreno se zahvaljujemo kolegi na predavanju uz nadu da ćemo uspješno nastaviti suradnju.

Iz Odsjeka

Ambasador Ruske Federacije u BiH Nj. E. Petar Ivancov i Treći sekretar Ambasade Lilia Sabirova 28. 2. 2019. godine posjetili su Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu. S gostima su se sastali prof. dr. Muhamed Dželilović, dekan Fakulteta, doc. dr. Amela Ljevo-Ovčina, rukovoditeljica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti i Mirsada Hošić, stručni saradnik u Centru NIRSA.

Opširnije: Posjeta ambasadora Ruske Federacije...

 

U okviru saradnje sa Ruskom humanitarnom misijom (RHM) za Balkan i Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Odsjek za slavenske jezike i književnosti FFUNSA ugostio je 21. i 22. maja 2018. godine akademika Viktora Mihajloviča Šakleina, profesora Moskovskog univerziteta Družba narodov, jednog od vrhunskih stručnjaka za oblast lingvodidaktike, lingvokulturologije i metodike predavanja ruskog kao stranog jezika (RKI).

Opširnije: Ruska humanitarna misija (RHM) za...