Odsjek za slavenske jezike i književnosti

Povodom početka nove 2018/2019. akademske godine i početka nastave na Lektoratu češkog jezika na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti 4. 10. 2018. upriličena je posjeta ambasadora Republike Češke u Bosni i Hercegovini, Njegove Ekselencije Jakuba Skalníka i koordinatora Odjela za razvojnu saradnju pri ambasadi Republike Češke u BiH g-đe Anese Terza-Vuković. Goste iz Amabasade dočekali su predstavnici Filozofskog fakulteta prodekanesa za naučnoistraživački rad i međunarodnu akademsku saradnju doc. dr. Selma Đuliman, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja doc. dr. Lejla Hajdarpašić, rukovoditeljica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti doc. dr. Amela Ljevo-Ovčina i lektorica za češki jezik Jana Skoumalova, MA.

Opširnije: Posjeta Njegove Ekselencije...

 

U okviru saradnje sa Ruskom humanitarnom misijom (RHM) za Balkan i Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Odsjek za slavenske jezike i književnosti FFUNSA ugostio je 21. i 22. maja 2018. godine akademika Viktora Mihajloviča Šakleina, profesora Moskovskog univerziteta Družba narodov, jednog od vrhunskih stručnjaka za oblast lingvodidaktike, lingvokulturologije i metodike predavanja ruskog kao stranog jezika (RKI).

Opširnije: Ruska humanitarna misija (RHM) za...

Povodom početka nove akademske godine i nastave na češkom lektoratu na Odsjeku za slavenske jezike i književnosti upriličena je posjeta ambasadora Republike Češke u BiH, gosp. Jakuba Skalníka i konzulice i voditeljice Odjela za razvojnu saradnju pri Ambasadi Republike Češke u BIH g-đe Olge Zdrálkove.

Opširnije: Posjeta Njegove Ekselencije...