POSEBNE NAPOMENE:

Studenti koji su za isti nivo studija imali dva (2) puta stipendiju Evropske komisije (Erasmus Mundus i/ili Erasmus+), ne mogu u okviru tog istog ciklusa studija ponovo koristiti stipendije, niti se tim studentima može izdati nominacijsko pismo za ove stipendije.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

Studenti koji su već koristili stipendiju, a imaju pravo da se prijave opet, pored standardne dokumentacije moraju dostaviti dokaz o priznavanju ostvarenih rezultata iz prethodne mobilnosti.

Akademsko i administrativno osoblje nema ograničenje u korištenju mobilnosti, međutim prednost se daje osoblju koje dosad nije koristilo Erasmus+ mobilnost. Preporučuju se dvije mobilnosti u toku akademske godine za osoblje.

Poštovani voditelji odsjeka,

U okviru programa ERASMUS+ programa (kreditna mobilnost) raspisali smo danas konkurs za studente i nastavno osoblje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za boravak na UNIVERZITETU ADAM MICKIEWICZ U POZNANJU, Poznanj, Poljska, u ljetnom semestru 2018/2019. akademske godine.

Molimo Vas da ukoliko Vam se jave zainteresovani  studenti za prijavu za ljetni semestar prema ovom konkursu, da im pomognete i savjetujete u odabiru predmeta koje bi eventualno slušali na partnerskom univerzitetu. Na žalost, često studenti samostalno odabiru predmete, te po njihovom povratku sa mobilnosti kada se obrate svom matičnom odsjeku sa molbom za priznavanje ECTS-a na osnovu prepisa ocjena sa stranih fakulteta, odgovorni nastavnici i uz najbolju volju nemaju puno prostora da im priznaju položene predmete.

Ujedno, ovaj konkurs se odnosi i na nastavno osoblje, gdje je na raspolaganju 1 mjesto u svrhu predavanja u narednom, ljetnom semestru u okviru  Fakulteta za poljsku i klasičnu filologiju i Instituta za slavističku filologiju, odnosno pripadajućih područja u okviru ovih institucija.

Prilozi:


Programi mobilnosti